<$BlogRSDURL$>
dinsdag, maart 28, 2006
 
Oud MP van Agt: 'Palestijnse staat is niet meer mogelijk.'

AP Report |

ijdens een door Studentenvereniging voor Internationale Betrekkingen (SIB) georganiseerde lezing over de Israƫlisch/Palestijnse kwestie op woensdag 22 maart in de Oudemanhuispoort kwam voormalig premier van Agt tot de conclusie dat 'een Palestijnse staat nu al niet meer mogelijk is.' Volgens de oud-premier moest het hoge woord er maar eens uit. 'Forget about a Palestinian state. Er is gewoonweg te weinig grondgebied voor.' De Gaza strook en de West-Bank lijken meer op 'open-air prisons', volgens van Agt, die hierin prof. Tanya Reinhart citeert. 'Het enige dat nog kan is, dat de Palestijnen zeggen, en dat is wel heel veel gevraagd; U hebt alles al de facto, nu ook de jure, maar geef iedereen dan ook gelijke rechten. Dat is een South- Africa II en dan wil ik nog wel zien wat er gebeurd, ' aldus een zeer strijdbare van Agt.

Gedurende het optreden van de zeer vitale van Agt luisterde het masaal opgekomen publiek zeer welwillend en aandachtig. De oude van Agt had hun oor, iets dat twintig jaar geleden in dezelfde zaal met studenten van toen vrijwel ondenkbaar zou zijn.

Zodra van Agt opkwam was het stil. Hij benadrukte dat het een gevoelig en delicaat onderwerp was dat hij ging bespreken, waarbij het nuttig was met enkele notities te beginnen.

AP Report | Lees verder...