<$BlogRSDURL$>
dinsdag, mei 23, 2006
 
Groot Aandeelhouder PCM wil met Harry de Winter in kwaliteitszender

n het tweede deel van een uitvoerig gesprek voor De Nieuwe Reporter met Joost Ramaer en Theo van Stegeren maakt bestuurslid Broeksma bekend dat de Stichting Democratie en Media (SDM), groot aandeelhouder van PCM, wel wat ziet in het opzetten van een kwaliteitszender met Harry de Winter.

Eerdere plannen van de Winter bleken niet haalbaar. Hijwilde een zender zonder reclame en achter een decoder, maar hier is het Nederlandse publiek niet aan toe. Volgens Broeksma is de Winter nu aan het uitzoeken of een kwaliteitszender met reclame wel haalbaar is. Als dit zo is zal de SDM hier wel in willen participeren.

Splitsing PCM niet aan de orde

Splitsing en een beursgang van PCM zijn volgens Broeksma ook niet aan de orde. PCM blijft het gezellige Hollandse rommeltje dat het al jaren is. Ondanks de inspanningen van groot investeerder Apax. Van een snelle beursgang is geen sprake en mocht dit toch gebeuren dan heeft de Stichting Media en Democratie genoeg in kas om cruciale zeggenschaps aandelen over te nemen, aldus SDM penningmeester Broeksma.

Kortom: Alles gaat zijn gangetje.

Lees verder in De Nieuwe Reporter

DD