<$BlogRSDURL$>
dinsdag, mei 16, 2006
 
Hirsi Ali vertrekt per direct uit het Parlement

ijdens een tumultueuse persconferentie lichtte Ayaan Hirsi Ali haar besluit toe om de Nederlandse politiek te verlaten. Per direct legt zij haar kamerlidmaatschap neer. Belangrijkste redenen zijn het permanent in beveiligde toestand moeten leven en het uit haar huis zetten door de rechter per augustus dit jaar.

De directe aanleiding om dat te doen voordat haar termijn als kamerlid is verlopen is de brief van minister Verdonk, die haar het Nederlanderschap ontnam. Hirsi Ali gaat in beroep en in afwachting daarvan wilde zij veel vragen op advies van haar advocaat niet beantwoorden.

Na Hirsi Ali nam minister Zalm het woord, die niet in de capaciteit van minister sprak. Hij betreurde het vertrek van Hirsi Ali en sprak zijn bevreemding uit over de snelle procedure die gevolgd was. Als de IND altijd zo snel is hebben we totaal geen achterstandsproblematiek, zei minister Zalm, die niet in wilde gaan op vragen over de eenheid van het kabinetsbeleid. Waaruit af te leiden is dat die ver te zoeken is.

Speech Ayaan Hirsi Ali

Labels: ,