<$BlogRSDURL$>
maandag, mei 15, 2006
 
Kamerlid Hirsi Ali zwijgen opgelegd

et een ongemeen duidelijke brief en met een pure legalistische interpretatie van de wet maakt Minister en VVD lijsttrekkerskandidaat Rita Verdonk het omstreden en eigenzinnige Tweede Kamerlid Ayaan Hirsi Ali het leven in Nederland onmogelijk.

Enkele weken geleden bepaalde de rechter al, na klachten van haar buren over de onveiligheid naast haar te wonen, dat zij in augustus haar huis uit moet. Onder de huidige dreigende omstandigheden is het niet duidelijk waar zij nog in Nederland zou kunnen wonen.

Onder deze druk heeft Hirsi Ali besloten Nederland te verlaten. Zij kreeg in de Verenigde Staten een baan aangeboden. Tijdens haar onlangs gehouden promotie tournee voor het vertaalde boek werd zij steeds met staande ovatie begroet. Voormalig minister van Buitenlandse zaken Henri Kissinger merkte op dat zij toch in een democratie leefde en het recht had te zeggen wat zij wilde.

De ongemene strengheid van de immigratie wetten wordt de Nederlandse politiek nu fataal.

Het is beschamend om te zien hoe, in het land waar Descartes kon vluchten, het leven voor iemand die de vrijheid omarmde onmogelijk is gemaakt.

Daan Diederiks

Labels: ,