<$BlogRSDURL$>
donderdag, mei 25, 2006
 
Zembla´s ophitserij tegen Hirsi Ali blijft schimmig

AP Vandaagje |

elden heeft een journalistieke documentaire productie op de televisie zoveel gevolgen gehad voor de politiek op korte en waarschijnlijk lange termijn als de uitzending van Zembla over Hirsi Ali, overduidelijk met de "ironische" titel `De Heilige Ayaan´.

Zelden ook probeerde een documentaire een functionerend politica op zo´n effectieve manier te debunken.

De uitzending zette een keten van gebeurtenissen, beslissingen en contra-reacties in werking, die aanzwollen tot een ware vloedgolf in de eerste week. Verdonk zag een kans, kwam in actie en besloot eerst overnacht een kamerlid haar paspoort af te pakken zonder overleg binnen haar kabinet, om na een paar dagen van ontzetting in het land ongebroken haar critici gelijk te geven. Haar handelen beinvloedde de strijd om het aanvoerderschap van een belangrijke politieke stroming in Nederland, waarvan we de gevolgen nog niet overzien.

In het buitenland, en dan met name in Amerika, fronst men de wenkbrouwen. Hoe is het mogelijk, vraag men zich af, dat in zo´n liberaal land, een liberale politica die integratie van immigranten scherp op de agenda heeft gezet effectief monddood gemaakt wordt?

AP Vandaagje | Lees verder...

Labels: