<$BlogRSDURL$>
donderdag, september 20, 2007
 
Balkenende zwijgt over referendum

Den Haag

inister president Balkenende houdt zich tijdens de algemene beschouwingen nog op de vlakte over een eventueel te houden referendum over het wijzigingsverdrag van de Europese Unie en op vragen van Pechtold (D66) en Marijnissen (SP) over een verlenging van de militaire en opbouw missie in de Afghaanse provincie Uruzgan.

De Volkskrant meldt vanmorgen dat uit welingelichte bronnen rond het kabinet de stemming voor een nieuw referendum niet door het kabinet gesteund wordt. Vrijdag vergadert de Ministerraad hierover en zal naar verwachting op grond van het advies van de Raad van State besluiten geen nieuw referendum te steunen.

D66 fractie voorzitter meende in het debat dat er al een meerderheid in de kamer is om een tweede referendum te houden. Hij rekent hierbij vooral op steun van de PvdA, die hierin de doorslag zal geven.

Premier Balkenende betoogde dat na het afgewezen grondwettelijk verdrag, de regering heeft geluisterd naar de bevolking en dat met die kritiek over een gewijzigd verdrag is onderhandeld. Aan de onderhandelingstafel van de Europese Unie is tegemoedgekomen aan de grieven van de bevolking. In die zin is er volgens premier Balkenende recht gedaan aan het referendum.

Labels: