<$BlogRSDURL$>
dinsdag, oktober 02, 2007
 
Ayaan Hirsi Ali wekt Haagse beroering

aar plotselinge terugkeer in Nederland heeft grote beroering in politiek Den Haag gewekt. Hirsi Ali laat zichzelf nog niet zien, maar de haagse kippenren is in rep en roer.

Woensdagavond is er een spoeddebat, aangevraagd door Femke Halsema van GroenLinks. Voormalig minister Verdonk pleit voor het volledig garanderen van haar veiligheid door de Nederlandse overheid, omdat zij in Nederland gebruik maakte van haar vrijheid van meningsuiting, waardoor zij nu een bedreigd persoon is, bovendien blijft en is zij Nederlands staatsburger.

Vanuit het ministerie van Justitie zegt men volgens Nova dat Hirsi Ali niet moet zeuren en vindt men het opvallend dat haar advocaat, Britta Boller, ook lid is van de eerste kamer voor GroenLinks.

De PvdA en SP lijken dezelfde lijn te trekken als Halsema, maar wachten nadere informatie van de minister af.

Haar producent Gijs van Westelaken is niet verbaasd over haar plotselinge verschijning. Men had het idee dat ze wel zou inbinden. Door plotseling voor de deur te staan zegt ze, "los mijn veiligheid maar op".

Na de politieke moorden op Fortuyn en van Gogh kan de politiek geen derde politieke moord veroorloven en zal de minister wel met een oplossing op tafel komen.

Link |

Labels: